Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Rozumím
Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Sezamová pasta Tahini Doyal 12 x 300 g

Pasta z bílého sezamu vhodná na výrobu dresinků, omáček, marinád a také vhodná jako pomazánka na chleba.

Nejznámější jako součást pomazánky hummus.

Země původu: Turecko

Před použitím dobře protřepejte.

Minimální trvanlivost do a číslo šarže: uvedeno na víčku

Sezamová pasta Tahini Doyal  12 x 300 g

Sezamová pasta Tahini Doyal 12 x 300 g

Pasta z bílého sezamu vhodná na výrobu dresinků, omáček, marinád a také vhodná jako pomazánka na chleba.

Nejznámější jako součást pomazánky hummus.

Země původu: Turecko

Před použitím dobře protřepejte.

Minimální trvanlivost do a číslo šarže: uvedeno na víčku

Více informací

Kde nakoupit?

Pastu Tahini vyrobenou z drcených sezamových semínek nejčastěji známe jako součást pokrmu hummus (spolu s cizrnou, citrónem, česnekem a chilli) nebo jako omáčku do falafelu.

Sezamová pasta Tahini je bohatá na minerály jako je například fosfor, draslík, zinek, lecitin, hořčík, železo a je také jedním z nejlepších zdrojů vápníku. Obsahuje více bílkovin, než většina ořechů, vitamín E či vitamíny B1,B2,B3,B5 a B15.

Pasta se často používá při dietě, protože je snadno stravitelná a obsahuje vysoké množství nenasycených tuků. V kuchyni má obrovskou škálu využití a v oblibě ji mají také vegani a vegetariáni. Maže se jako pomazánka na chleba, přidává se do marinád, omáček, dresinků do salátů apod. Po smíchání s datlovým sirupem se podává jako sladký desert nebo spolu pečivem jako svačina mezi jídly.

Vynikající je v kombinaci např. s jehněčím masem. V Egyptě se automaticky přidává do většiny sendvičů a v mnoha asijských zemích je oblíbená její verze s pálivými chilli papričkami. Vyzkoušejte zdravou a lahodnou pastu Tahini i Vy!

Zajímavost

Pasta Tahini pochází ze starověké Persie, odkud se rozšířila do Izraele, kde patří mezi nejoblíbenější jídla až do dnešních dnů.

Její původní název byl „ardeh“ nebo také „svaté jídlo“. Postupně si ji oblíbili především lidé v Indii, Africe nebo Středním východu. Ve starověkém Řecku byl sezam používán nejenom do pokrmů, ale často se vyskytoval i v lécích. Také v Asii byl sezam od pradávna považován za léčivý.

Během první i druhé světové války byla sezamová pasta Tahini důležitou součástí každodenní stravy tureckých pilotů jako zdroj vytrvalosti, soustředění a pomáhala v psychické i fyzické odolnosti. Díky lahodné chuti a především velkému množství zdraví prospěšných látek se tak postupně stala středem zájmu po celém světě.

Bílý pražený sezam 47%, sezamový olej 53%

energetická hodnota 2431 kJ / 587 kcal,

tuky 51g, z toho nasycené kyseliny 15g,

sacharidy 24g, z toho cukry 0,8 g,

bílkoviny 8g,

sůl 0,13g

sezam