Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Rozumím
Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Fazole mungo zelené Cock 400 g

Fazole mungo 400 g

Návod k použití:

  1. Před použitím fazole důkladně promyjte pod tekoucí vodou a namočte alespoň na 2 hodiny.
  2. Do vařící vody dejte fazole a vařte přibližné 30 minut.
  3. Po uvaření fazole dochuťte dle vaší představy a servírujte.

Hmotnost: 400 g

Země původu: Thajsko

Minimální trvanlivost do: viz zadní strana

Prodávající: F. W. Tandoori s.r.o., Vonoklasy 155, 252 28, Česká republika. Tel. 257 712 917 www.fwtandoori.cz

Fazole mungo zelené Cock 400 g

Fazole mungo zelené Cock 400 g

Fazole mungo 400 g

Návod k použití:

  1. Před použitím fazole důkladně promyjte pod tekoucí vodou a namočte alespoň na 2 hodiny.
  2. Do vařící vody dejte fazole a vařte přibližné 30 minut.
  3. Po uvaření fazole dochuťte dle vaší představy a servírujte.

Hmotnost: 400 g

Země původu: Thajsko

Minimální trvanlivost do: viz zadní strana

Prodávající: F. W. Tandoori s.r.o., Vonoklasy 155, 252 28, Česká republika. Tel. 257 712 917 www.fwtandoori.cz

Více informací

Kde nakoupit?
  • příloha - uvařené mungo promíchejte s orestovanou cibulkou a česnekem nebo bylinkami
  • salát - uvařené a vychladlé mungo skvěle chutnají s čerstvou zeleninou, také můžete mungo smíchat s rýží, nastrouhaným jablkem a mrkví a dochutit vše medem, sezamovým olejem, petrželkou, jablečným octem, muškátem a bylinkovou solí
  • polévka - při vaření stačí k mungo přidat zeleninu, například mrkev nebo cibuli, a na konci dochutit
  • rizoto - klasické rizoto můžete obohatit těmito fazolemi
  • karbanátky - nastrouhanou a orestovanou mrkev a cibuli smícháme s česnekem, vejcem, vařenou quinou a vařenými fazolemi, vše rozmixujeme, dosolíme, vytvoříme karbanátky a dáme je péct na 30 minut na 200 °C
  • polévka - orestujte šalotku a česnek s kurkumou, římským kmínem, mletou skořicí a s chilli, zalijte vývarem a přidejte mungo, vařte do měkka, dochucujte solí, citrónovou šťávou a čerstvým koriandrem

Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě zvtrdnou.

Mungo fazole jsou semena rostliny vigny zlaté. Vigna pochází z Indie a pěstuje se dnes jak tam, tak například i v Číně nebo v Thajsku. V Číně jsou fazole mungo známe již od roku 3000 před naším letopočtem. Vigna je keříčkovitá rostlina většinou ne vyšší než metr a její fazolky jsou ukryté v luscích. Lze ji dokonce pěstovat i u nás.

100% fazole mungo

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota

1421 kJ/ 335 kcal

Tuky

0 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

0 g

Sacharidy

61 g

- z toho cukry

2,0 g

Vláknina

3,4 g

Bílkoviny

21 g

Sůl

0 g

neuvádí se