Vietnam návštěvníky pohltí nejen nádhernými scenériemi a pestrou přírodou, ale také specifickou kulturou, zvyky a výbornou kuchyní. Chcete vyzkoušet vietnamská jídla a nechce se vám jezdit tak daleko? Máme pro vás řešení. Uvařte si vietnamské jídlo ve vaší kuchyni. Vietnamská kuchyně je neuvěřitelně zdravá a bohatá na suroviny, které ji monzunové klima přináší. Obsahuje velké množství zeleniny a koření, zejména mátu, pepř, zázvor a chilli. Jídla se připravují nejčastěji krátkým dušením a dochucují se rybí omáčkou a kokosovým mlékem. Jako ve většině Asie, tak i ve Vietnamu je nejdůležitější surovinou rýže. Podávají ji jako přílohu. Z rýžové mouky se ale i vyrábějí těstoviny, sladké dobroty, nudle zvané pho a rýžový papír. Z rýže se ve Vietnamu vyrábí také víno, pálenku, škrob, ocet a dokonce i olej.
Pro ty co nejsou vegetariány má vietnamská kuchyně na výběr z masa drůbežího, vepřového a ryb. Pokud chcete opravdu experimentovat, můžete vyzkoušet tepelně upravit hmyz, plaza, nebo různé larvy. Konzumace je jen pro silné povahy. Místo dortíků si Vietnamci dopřávají netypické ovoce naložené do roztodivných nálevů. Vyzkoušejte některý z receptů vietnamského jídla a můžete se pokusit vymýtit vžité předsudky o vietnamské kuchyni a s jistotou říct, že se vietnamské jídlo řadí mezi nejlepší a nejzdravější na světě.