Co by to bylo za asijskou kuchyni bez koření? Koření jsou základem převážně v indické kuchyni, ale také najdou hojně využití v pákistánské, thajské, arabské a íránské kuchyni.
Hledáte vhodné koření nebo kořenící směs pro vás? Určitě si některé vyberete z nabídky našich kořenících směsí....
Co by to bylo za asijskou kuchyni bez koření? Koření jsou základem převážně v indické kuchyni, ale také najdou hojně využití v pákistánské, thajské, arabské a íránské kuchyni.
Hledáte vhodné koření nebo kořenící směs pro vás? Určitě si některé vyberete z nabídky našich kořenících směsí.
Indické směsi koření
Indická kuchyně je známá svým bohatým využitím různých koření a kořenících směsí, které jí dodávají unikátní chuť. Je to jedním z důvodů, proč je natolik oblíbená po celém světě. Využijte již připravené směsi koření a vykouzlete si sami doma tu pravou indickou dobrotu!
Masala je to pravé pro indickou kuchyni. Koření tandoori masala obohatí vaše vaření o pravou chuť Indie. V Evropě je též známá jako kari směs. Garam masala je pikantnější verzí této směsi a v překladu její název znamená doslova horká směs koření. Je vhodná hlavně k masu, nebo do omáček, k těstovinám či rýži. Tandoori masala je tím pravým pokud hledáte recept na skvělé jídlo.
Kurkuma
Kurkuma má výrazné léčivé účinky a její využití je známé už mnoho let. Má výborné protizánětlivé účinky a využívá se jako antioxidant. Kurkuma bývá označována jako indický šafrán a je velmi vhodný k podpoře kognitivních funkcí mozku. Recepty z kurkumy si určitě zamilujete nejenom pro zdravotní účinky Kurkumy, ale také pro její chuť.
Kari
Kari je koření pocházející z indické kuchyně. Kari koření a její směsi se liší podle zemí a krajových zvyklostí, kde kari koupíte. Má mnoho využití a používá se pro dochucení různých masových směsí, do paprikových jídel, gulášů, na grilování a rožnění. Samozřejmě, jak už název vypovídá, kari kořením dochutíte tak moc oblíbené jídlo, jako je kuře na kari.
Koriandr
Bylina koriandr je příbuzná anýzu, kopru a kmínu. Využívá se její plod i list. Koriandr má blahodárné účinky na trávení, protože ovlivňuje tvorbu žaludečních šťáv. Koriandr mletý je drcená podoba celého koriandru. Koriandr se používá k nakládání okurek i hub, přidává se do pečiva, kysaného zelí a omáček. Výborně chutná při ochucení masa, jak vepřového, tak jehněčího.
Římský kmín
Římský kmín je od ostatních kmínů výrazněji aromatický a má pronikavou vůni. Semena kmínu římského jsou světlejší a podstatně větší, než kmín klasický. Kmín římský podporuje chuť k jídlu, používá se k úlevě žaludečních obtíží a kolice, plynatosti, průjmu a výrazně stimuluje činnost trávicího systému. Římský kmín má mnoho pozitivních účinků na organismus a jídla, do kterých se přidává, jsou různorodá. Určitě vyzkoušejte římský kmín a zamilujete si některý z receptů, kam se tato bylinka přidává.