Chcete dodat Vašim pokrmům výraznější chuť? Nabízíme Vám jemně kyselé rýžové octy, které nepřehluší chuť Vašich pokrmů, tradiční čínská rýžová vína, delikátní rybí omáčky jantarové barvy extrahované z fermentovaných ančoviček a nesmí chybět ani glutaman sodný, typické asijské dochucovadlo, které propůjčí Vašemu...
Chcete dodat Vašim pokrmům výraznější chuť? Nabízíme Vám jemně kyselé rýžové octy, které nepřehluší chuť Vašich pokrmů, tradiční čínská rýžová vína, delikátní rybí omáčky jantarové barvy extrahované z fermentovaných ančoviček a nesmí chybět ani glutaman sodný, typické asijské dochucovadlo, které propůjčí Vašemu pokrmu lahodou chuť, jež nese svůj vlastní název „Umami“. Objevte tyto lahodné ingredience, které dodávají nejen asijským pokrmům jejich specifickou a nezaměnitelnou chuť i Vy!
Rybí omáčka
Rybí omáčka (anglicky Fish sauce), která je také známá pod thajským názvem "Nam Pla", je základní surovinou asijské kuchyně. Právě vietnamská a thajská rybí omáčka (Thai Pride) je díky jedinečné kvalitě jedna z nejrozšířenějších. Skoro všechny asijské recepty obsahují tuto vynikající ingredienci, která kromě osolení, dodává jídlu komplexnější chuť. Použití rybí omáčky je opravdu všestranné. Můžete ji použít k dochucení mořských plodů, ryb nebo krevet. Rybí omáčka se však perfektně hodí také na maso (vepřové a kuřecí), saláty, smažená jídla nebo jako dip na namáčení.
Rýžový ocet
V asijské kuchyni nepostradatelný bílý rýžový ocet má mimořádně jemnou, decentně kyselou chuť. Jeho použití je všestranné. Rýžový ocet nesmí chybět při přípravě sushi, přidává se do zálivek, marinád a polévek. Rýžový ocet slouží k okyselení nakládané zeleniny. Japonci tvrdí, že receptem na dlouhověkost a štíhlou linii je právě rýžový ocet (má léčivé účinky). Ve srovnání s naším tradičním octem je více sladký než kyselý. Nepřehluší tak delikátnost připravených pokrmů.
Rýžové víno
Rýžové víno Shao Xing (Shaohing, Shaoshing) patří mezi nejznámější odrůdy tradičního čínského vína. Běžně se používá v asijské kuchyni na vaření, ale také jako nápoj (používá se zejména při míchání koktejlů). Obsahuje 14% alkoholu a má výraznou sladkou chuť. Rýžové víno skvěle dochutí omáčky, přidává se do zálivky, marinád, na rýži, kuře, ryby, kraby, krevety nebo tofu. A recept (pokrm), který se bez rýžového vína neobejde? Přece sushi! Čínské rýžové víno lahodné chuti však lze použít do mnoha dalších jídel.