V asijské kuchyni nepostradatelný bílý rýžový ocet má mimořádně jemnou, decentně kyselou chuť. Je vyroben z fermentované rýže a neobsahuje kalorie, tuk ani sodík.
Neobejdete se bez něj při přípravě sushi, tam je jednou z nejdůležitějších ingrediencí. Výtečně dochutí rýžové saláty, maso a ryby, dokonce i syrové, kde působí mj. jako desinfekce a utlumí rybí zápach. Přidává se do marinád, zálivek, ale také do polévek. Je vhodný i k okyselení nakládané zeleniny a zabraňuje ztrátě barvy u naložených surovin.
Má léčivé účinky: tiší bolest, odstraňuje hleny a působí proti zácpě. Japonci doporučují tento ocet konzumovat pravidelně, protože prý zaručuje štíhlou linii. Ve srovnání s naším obyčejným kvasným lihovým octem je více sladký než kyselý. Nepřehluší tak delikátnost připravených pokrmů. Vyzkoušejte ho ve své kuchyni i Vy!
Skladujte v suchu, chraňte před mrazem, teplem a přímým slunečním zářením.
Výrobce: GUANGDONG PRB BIO-TECH CO., LTD., Shakou Industrial Zone, Xiaolan Town, Zhongshan, Guandongdong