Japonsko, Země vycházejícího slunce je jednou z nejvyspělejších zemí světa. Nepatří mezi nejnavštěvovanější destinaci českých turistů, proto ani japonské pokrmy nejsou příliš známy. Japonská kuchyně patří mezi nejzdravější a to hlavně pro svůj minimální obsah tuků a koření. Základními surovinami japonského vaření jsou: rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Japonci konzumují potraviny převážně ve studeném stavu. Ryby a mořské plody jsou servírovány syrové a absolutně čerstvé s vařenou rýží. Koření v japonské kuchyni nenajdete, místo toho je zde zelený křen Wasabi, sojová omáčka a zázvor, kterým se jídlo ochucuje.
Některé pokrmy se tepelně upravují vařením, méně často smažením. Pro japonskou kuchyni je sushi a jeho varianty stejnou klasikou jako pro nás svíčková na smetaně. V dnešní době je již mnoho restaurací, kde si tuto pochoutku můžete dát. Jestliže nechcete utrácet, připravte si s pomocí našeho sortimentu sushi doma. Vyzkoušejte i jiné japonské dobroty, pozvěte své přátele a předveďte jim své kuchařské umění. Nezapomeňte na hůlky, bez těch není japonská kuchyně japonskou kuchyní!