Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Rozumím
Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Panang kari pasta Cock 400 g

Tip k použití (pro 2-3 osoby): V hluboké pánvi smíchejte 50 g kari pasty se dvěma lžícemi rostlinného oleje (mírný plamen; 1 min). Přidejte 600 ml kokosového mléka, promíchejte a (střední plamen, 1 min). Přidejte 250 g masa a míchejte, dokud nebude maso hotové. Přidejte rybí omáčku, palmový cukr nebo dochuťte dle představy a vařte přibližně další minutu. Přidejte nakrájenou čerstvou chilli papričku, listy kafrové limetky a bazalku. Podávejte s rýží.

Hmotnost: 400 g

Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Po otevření uchovávejte v chladničce.

Prodávající: F. W. Tandoori s.r.o., Vonoklasy 155, 252 28, Česká republika. Tel. 257 712 917 www.fwtandoori.cz

Minimální trvanlivost do: viz víčko

Panang kari pasta Cock 400 g

Panang kari pasta Cock 400 g

Tip k použití (pro 2-3 osoby): V hluboké pánvi smíchejte 50 g kari pasty se dvěma lžícemi rostlinného oleje (mírný plamen; 1 min). Přidejte 600 ml kokosového mléka, promíchejte a (střední plamen, 1 min). Přidejte 250 g masa a míchejte, dokud nebude maso hotové. Přidejte rybí omáčku, palmový cukr nebo dochuťte dle představy a vařte přibližně další minutu. Přidejte nakrájenou čerstvou chilli papričku, listy kafrové limetky a bazalku. Podávejte s rýží.

Hmotnost: 400 g

Skladujte v suchu při pokojové teplotě. Po otevření uchovávejte v chladničce.

Prodávající: F. W. Tandoori s.r.o., Vonoklasy 155, 252 28, Česká republika. Tel. 257 712 917 www.fwtandoori.cz

Minimální trvanlivost do: viz víčko

Více informací

Kde nakoupit?

Panang kari (thajsky kaeng panang) je jedno z úžasných thajských kari, za kterými cestují lidé z celého světa. Oproti zelenému nebo červenému kari má jemnější nasládlou chuť, oproti massaman kari (které je ze všech thajských kari nejméně pikantní) má zase příjemně ostrý nádech. Díky této chuti se na chvilku přenesete zpět na thajské pláže!

Jaký je původ tohoto pokrmu? Slovo panang v překladu znamená “kříž” a odkazuje ke způsobu, jak se kuřatům překřižovala stehna před tím, než se grilovala na ohni. Po ugrilování se kuře namočilo do lahodné kari omáčky. Tak se tomuto jídlu začalo říkat “gai panang” (v překladu kuře panang). Dnes se panang kari připravuje nejen s kuřetem, ale také s hovězím nebo kachním masem. Tradiční verze se připravuje jen s masem bez zeleniny, na internetu najdete ale také spoustu receptů na vegetariánská kari.

sušené červené chilli papričky 27 %, citrónová tráva, cibule šalotka, česnek, jedlá sůl, kůra kafrové limetky, galgán, kmín římský, semena koriandru.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota

512 kJ/ 123 kcal

Tuky

6,2 g

- z toho nasycené mastné kyseliny

3,5 g

Sacharidy

11 g

- z toho cukry

6,9 g

Bílkoviny

3,4 g

Sůl

14,2 g

neuvedeno