Recept je pro dvě osoby a při přípravě nestrávíte více než 10 minut.
Ingredience
- 2 polévkové lžíce oleje
- 200 ml Exotic kokosového mléka
- 3 polévkové lžíce Tom Yum pasty
- šálek kuřecího vývaru
- 4 lodyhy citrónové trávy nakrájené na 3 cm kousky
- 2 kusy galangalu oloupaného a nakrájeného na tenké plátky
- 250 g vyloupaných krevet
- 6 kaffir lime lístků nakrájených na půlky
- 4-6 červených nebo zelených chilli papriček nakrájených na šikmé řezy
- 6 cherry rajčátek šálek stéblových hub(hlaviček žampiónů)
- 2 polévkové lžíce Exoticrybí omáčky
- 3 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1/2 šálku čerstvého koriandru(nebo bazalky)
- 1 čajová lžíčka palmového nebo hnědého cukru
Postup přípravy
- Ve woku rozpálíme olej a Exotic Tom Yum pastu smažíme na mírném ohni 1 minutu
- Přidáme Exotic kokosové mléko a vývar, řádně promícháme a vaříme 2 minuty
- Přidáme citrónovou trávu a galangal a 1 minutu povaříme
- Přidáme krvety a houby, zmírníme var a dusíme 2 minuty
- Přidáme chillis, rajčátka a kaffir lime lístky a 1 minutu vaříme
- Vmícháme Exotic rybí omáčk, přivedeme do varu a zastříkneme citrónovou šťávou
- Ozdobíme lístky koriandru
- Můžeme servírot i s jasmínovou rýži
Komentář (0)