Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Su-cchaj mo-ju ( z Guangdongu )

Su-cchaj mo-ju  ( z Guangdongu )

Sepie se zeleninou

Délka přípravy cca 45 minut

Ingredience pro 4 ososby

  • 400g sepie či chobotnice čerstvé nebo zmrazené
  • 5 ks lahůdkové cibulky
  • 100g řapítkatého celeru
  • 100 g bambusový výhonků nudliček ( z konzervy )
  • 20g čerstvého zázvoru
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 polévkovou lžíci vepřového sádla
  • 2 polévkové lžíce světlé sojové omáčky
  • 2 polevkové lžíce omáčky Hoi sin
  • 1 polévková lžíce ústřicové omáčky
  • 2 polévkové lžíce rýžového vína Shao hsing
  • 1 polévková lžíce kuřičného škrobu
  • 100 ml slepičího vývaru
  • špetka soli

 

Postup práce:

  1. pokud máme čerstvé sépie nejdříve je očistíme, stáhneme vnější blánu. Hlavu spolu s chapadly vytáhneme z těl. Hlavu  od chapadel odřízneme. Z těla vyjmeme průsvitnou rybí nohu. Tělo a chapadla důkladně opereme. Tělo rozpůlíme a nakrájíme na  4 cm dlouhé a cca   
  2. široké nudličky . Chapadla ponecháme vcelku.
  3. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky. Očistíme celer a nakrájíme na tenké nudličky. Bambusové nudličky použijeme přímo z konzervy.
  4. Zázvor oloupeme a nakrájíme na velice tenké plátky
  5. Olej ve woku  silně rozpálíme. Zázvor a zelenou cibulku na něm krátce osmahneme.
  6. Sépie osolíme přidáme k zázvoru a cibulce a opékáme za stálého míchání asi 3 -4 minuty při vysoké teplotě. Poté vyjmeme sépie a plátky zázvoru dáme do tepla.
  7. Oleje znovu rozehřejeme. Celer a bambusové výhonky na něm opražíme za stálého míchání opět cca 3 minuty.  Poté vše vyjmeme a dáme do tepla.
  8. Rozpálíme vepřové sádlo, sojovou omáčku, hoi hsin omáčku, ústřicovou omáčku a rýžové  víno přidáme k sádlu a rozehřejme.
  9. připravíme si škrob rozmícháme v trošce vody.  Sépie dáme omáčky a si 2 minuty za neustálého obracení zahřejeme. Přidáme veškerou zeleninu. Přidáme škrob vše necháme ještě jednou přejít varem. Ihned podáváme.

 

Příloha  jasmínová rýže  

       

-0001-11-30

tomas pavlik

0 Komentář

Komentář (0)

Cookies & ochrana soukromí

Pokračovat bez přijetí

Abychom Vám zajistili ještě lepší nákupní zážitek, používáme na našem e-shopu sadu analytických a marketingových nástrojů, které nám s tím pomáhají. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využitím cookies a předáním našim partnerům pro personalizaci na reklamních sítích. Pomocí tlačítka "Přizpůsobit" si můžete upravit nastavení cookies dle vlastního uvážení.

Přizpůsobit