Sepie se zeleninou
Délka přípravy cca 45 minut
Ingredience pro 4 ososby
- 400g sepie či chobotnice čerstvé nebo zmrazené
- 5 ks lahůdkové cibulky
- 100g řapítkatého celeru
- 100 g bambusový výhonků nudliček ( z konzervy )
- 20g čerstvého zázvoru
- 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 polévkovou lžíci vepřového sádla
- 2 polévkové lžíce světlé sojové omáčky
- 2 polevkové lžíce omáčky Hoi sin
- 1 polévková lžíce ústřicové omáčky
- 2 polévkové lžíce rýžového vína Shao hsing
- 1 polévková lžíce kuřičného škrobu
- 100 ml slepičího vývaru
- špetka soli
Postup práce:
- pokud máme čerstvé sépie nejdříve je očistíme, stáhneme vnější blánu. Hlavu spolu s chapadly vytáhneme z těl. Hlavu od chapadel odřízneme. Z těla vyjmeme průsvitnou rybí nohu. Tělo a chapadla důkladně opereme. Tělo rozpůlíme a nakrájíme na 4 cm dlouhé a cca
- široké nudličky . Chapadla ponecháme vcelku.
- Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na 2cm dlouhé kousky. Očistíme celer a nakrájíme na tenké nudličky. Bambusové nudličky použijeme přímo z konzervy.
- Zázvor oloupeme a nakrájíme na velice tenké plátky
- Olej ve woku silně rozpálíme. Zázvor a zelenou cibulku na něm krátce osmahneme.
- Sépie osolíme přidáme k zázvoru a cibulce a opékáme za stálého míchání asi 3 -4 minuty při vysoké teplotě. Poté vyjmeme sépie a plátky zázvoru dáme do tepla.
- Oleje znovu rozehřejeme. Celer a bambusové výhonky na něm opražíme za stálého míchání opět cca 3 minuty. Poté vše vyjmeme a dáme do tepla.
- Rozpálíme vepřové sádlo, sojovou omáčku, hoi hsin omáčku, ústřicovou omáčku a rýžové víno přidáme k sádlu a rozehřejme.
- připravíme si škrob rozmícháme v trošce vody. Sépie dáme omáčky a si 2 minuty za neustálého obracení zahřejeme. Přidáme veškerou zeleninu. Přidáme škrob vše necháme ještě jednou přejít varem. Ihned podáváme.
Příloha jasmínová rýže
Komentář (0)