Recept je určen pro přípravu 2 až tří porcí
Ingredience
Postup přípravy
Jedná se o velmi chutný recept na pokrm, který se dá jíst jak v teplé tak studené podobě. Díky tomu si japonci toto jídlo často připravují sebou na cesty. Nejspíše se jedná původně o čínské jídlo, neboť podstata receptu je kuřecí maso marinované v zázvoru a obalené ve škrobu a Japonci obalují v panku nebo v tempuře.
Připravím si kuřecí prsa, které nakrájíme na středně velké kusy. Marinádu připravíme z nastrouhaného česneku a závoru a přidáme sojovou omáčku. Vše pak důkladně promícháme a marinujeme 3 hodiny v chladném prostředí. Po třech hodinách přidáme do mísy, kde jsme maso marinovali škrob a jednoduše maso obalíme. Poté již jdeme s masem na pánev, kde jej osmažíme pěkně do zlatova. Maso pak podáváme misce nebo hlubokém talíři spolu s jarní cibulkou nebo sálátem. Karaage se podává se sojovou omáčkou.
2016-08-28
0 Komentář
Komentář (0)