Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Čínské Karaage

Čínské Karaage

Recept je určen pro přípravu 2 až tří  porcí

Ingredience

  • 2 stroužky česneku
  • jarní cibulka nebo zelený salát na ozdobu
  • rostlinný olej na smažení
  • zázvor
  • 5 polévkových lžic sojové omáčky
  • 2 kuřecí prvka

Postup přípravy

Jedná se o velmi chutný recept na pokrm, který se dá jíst jak v teplé tak studené podobě. Díky tomu si japonci toto jídlo často připravují sebou na cesty. Nejspíše se jedná původně o čínské jídlo, neboť podstata receptu je kuřecí maso marinované v zázvoru a obalené ve škrobu a Japonci obalují v panku nebo v tempuře.

Připravím si kuřecí prsa, které nakrájíme na středně velké kusy. Marinádu připravíme z nastrouhaného česneku a závoru a přidáme sojovou omáčku. Vše pak důkladně promícháme a marinujeme 3 hodiny v chladném prostředí. Po třech hodinách přidáme do mísy, kde jsme maso marinovali škrob a jednoduše maso obalíme. Poté již jdeme s masem na pánev, kde jej osmažíme pěkně do zlatova.  Maso pak podáváme misce nebo hlubokém talíři spolu s jarní cibulkou nebo sálátem. Karaage se podává se sojovou omáčkou.

2016-08-28

tomas pavlik

0 Komentář

Mohlo by vám přijít k chuti

Komentář (0)

Cookies & ochrana soukromí

Pokračovat bez přijetí

Abychom Vám zajistili ještě lepší nákupní zážitek, používáme na našem e-shopu sadu analytických a marketingových nástrojů, které nám s tím pomáhají. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využitím cookies a předáním našim partnerům pro personalizaci na reklamních sítích. Pomocí tlačítka "Přizpůsobit" si můžete upravit nastavení cookies dle vlastního uvážení.

Přizpůsobit