Rýžový papír, čerstvý koriandr, jarní cibulka, salátová okurka na proužky bez středů,
proužky červené papriky, rýžové nudle vlasové, ledový salát, vařené nebo smažené
krevety nebo proužky smaženého kuřecího masa.
Na omáčku: 1-2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce rýžového octa, 1 lžíce třtinového cukru, 1 stroužek česneku, nasekaná čerstvá chilli paprička (množství podle chuti a odvahy).
Rýžový papír vložíme do mísy se studenou vodou na cca 1 minutu (pokud bude tuhý nezavinete ho, pokud bude moc měkký bude se trhat), poté položíme na vlhkou utěrku a klademe suroviny. Ledový salát, na něj rýžové nudle, na ně salátová okurka, jarní cibulka, paprika a krevety nebo maso.Kraje rýžového papíru ohneme do středu a co nejpevněji zavineme. Na omáčku prolisujte do misky česnek, nasekanou chilli papričku, cukr, rybí omáčku a rýžový ocet. Jako omáčku můžete též zvolit sladkou chilli omáčku. Závitky se mohou též přeříznou na půl, ale to musí být opravdu dobře zabalené, jinak se rozpadnou.
2016-09-02
0 Komentář
Komentář (0)