Bambusová podložka, mořská řasa, krájený růžový zázvor, sojová omáčka japonského typu,
sushi rýže, 2 -3 lžíce rýžového octa na sushi, wasabi pasta.
Suroviny pro plnění: salátová okurka, krabí tyčinky, čerstvý nebo uzený losos-filet nebo tuňák- filet, nakládaná žlutá ředkev, mango, mrkev, apod.
Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, měla by být čirá. Uvařte dle návodu.
Do téměr vychladnuté rýže opatrně vmícháme sushi ocet. Na bambusovou podložku položte mořskou řasu drsnou stranou nahoru, na ní rozprostřete rýži cca 0,5 cm,
nechte asi 1-2 cm volné okraje, na rýži klademe přísady dle své chuti. Můžeme dát jeden druh
nebo více. Přísady klaďte cca 2cm od kraje rýže, aby vznikla pravidelná rolka.
Opatrně, ale pevně balíme za pomoci bambusové podložky.
Necháme odpočinout v lednici a krájíme na kolečka, která namáčíme do sojové omáčky, wasabi pasty. K tomu podáváme krájený růžový zázvor. Wasabi pastu můžeme dát i dovnitř podél přísad.
2016-11-27
0 Komentář
Komentář (0)