Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Červené kari s kachnou, liči a thajským lilkem – Gaeng phed ped yang

Červené kari s kachnou, liči a thajským lilkem – Gaeng phed ped yang

Suroviny 4 porce

  • Kachní prsa pečená 600g
  • Drůbeží vývar 100ml
  • Červená kari pasta 80g
  • Rybí omáčka 4 lžíce
  • Palmový cukr 2 lžíce
  • Limetové listy 12ks
  • Kokosové mléko 1 litr
  • Thajský lilek 10 ks/ 150g
  • Thajská bazalka – hrst
  • Červené chilli papričky 2 ks
  • Olej rostlinný – 2 lžíce
  • Čerstvé liči /nebo kompotované / 8 ks

 

Postup přípravy:

Ve woku na mírném ohni opečeme na oleji kari pastu cca 2 minuty, přidáme limetové listy, palmový cukr a přilijeme trochu kokosového mléka a ještě krátce pastu opečeme, poté zalijeme zbytkem kokosového mléka a přidáme vývar. Přidáme na čtvrtky nakrájený lilek, vaříme 3 minuty, ochutíme rybí omáčku. Můžeme přidat nakrájené chilli papričky. Přidáme oloupané liči a ještě povaříme 1 minutu. Ke konci přidáme pečenou kachnu nakrájenou na plátky a maso prohřejeme. Nakonec přidáme lístky čerstvé thajské bazalky a dále již nevaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.

2017-04-27

tomas pavlik

0 Komentář

Mohlo by vám přijít k chuti

Komentář (0)

Cookies & ochrana soukromí

Pokračovat bez přijetí

Abychom Vám zajistili ještě lepší nákupní zážitek, používáme na našem e-shopu sadu analytických a marketingových nástrojů, které nám s tím pomáhají. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využitím cookies a předáním našim partnerům pro personalizaci na reklamních sítích. Pomocí tlačítka "Přizpůsobit" si můžete upravit nastavení cookies dle vlastního uvážení.

Přizpůsobit