Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Š-ťin kan ( pekingská kuchyně )

Š-ťin kan ( pekingská kuchyně )

 

Délka přípravy 30 min

Ingredience pro 4 osoby

  • 150g kadeřavé kapusty 
  • 150g cibule
  • 100g bambusových výhonky - plátky
  • po 1 červené, zelené a žluté paprice
  • 350g vepřových jater 
  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje 
  • 1/4 malé lžičky soli 
  • 1/2 malé lžičky čerstvě mletého černého pepře 
  • 3 polévkové lžíce rýžového vína Shao hsing 
  • 2 polévkové lžíce tmaví sojové omáčky 
  • 1/4 L slepičího vývaru 
  • 100g sojových výhonků
 

Postup práce:

  1. Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy, opláchneme je , vykrojíme tvrdé košťály. měkký zbytek nakrájíme na prst silné nudličky.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké kroužky. bambusové plátky nakrájíme na malé kousky. Omyjeme papriky, nakrájíme nejprve na 3 cm široké nudličky a ty pak napříč na tenké kousky. Játra osušíme a nakrájíme na jemné nudličky. 
  3. Na woku rozehřejeme olej. Játra ze všech stran osmahneme, vyjmeme ven, osolíme, opepříme a postavíme na teplo. 
  4. Do woku dáme rýžové víno shao hsing, sojovou omáčku. přidáme cibuli a krátce podusíme. Přilejeme vývar, přidáme papriky a kapustu a vaříme 5 min..
  5. Nyní přidáme bambusové výhonky a sojové výhonky a zahřejeme na vysokou teplotu. Nakonec přimícháme k zelenině játra a " schováme" je v ní. Jídlo podáváme teplé.
  6. Jako příloho podáváme jasmínovou rýži 

 

 

2015-05-23

tomas pavlik

0 Komentář

Komentář (0)

Cookies & ochrana soukromí

Pokračovat bez přijetí

Abychom Vám zajistili ještě lepší nákupní zážitek, používáme na našem e-shopu sadu analytických a marketingových nástrojů, které nám s tím pomáhají. Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s využitím cookies a předáním našim partnerům pro personalizaci na reklamních sítích. Pomocí tlačítka "Přizpůsobit" si můžete upravit nastavení cookies dle vlastního uvážení.

Přizpůsobit