Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.

Rozumím
Potřebujete poradit? VOLEJTE: (+420) 257 712 917

On-line katalog

Kao Pad - thajská smažená rýže

Kao Pad - thajská smažená rýže

Ingredience pro jednu porci

  • 150 g uvařené jasmínové rýže
  • 60 g krevet nebo kuřecího masa
  • 1 stroužek česneku nakrájeného najemno
  • 1 chilli paprička
  • polovina polévkové lžíce najemno nakrájeného zázvoru
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 30 g bambusových výhonků nebo mungo klíčků
  • 30 g na sucho restovaných, nesolených nasekaných kešu nebo burských ořechů
  • 1x vejce
  • 1 polévková lžíce pažitky
  • 1 měsíček limetky

 

Omáčka

  • polovina polévkové lžíce palmového cukru
  • 1 polévková lžíce tamarin juice
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky

 

Postup:

Do woku dáme olej a rozpálíme na střední teplotu, přidáme krevety nebo maso a orestujeme. Přidáme česnek, zázvor a chilli papričku a zase orestujeme. Přidáme rýži a opečeme na
prudkém plamenu.Pánev sejmeme z ohně a na její vnitřní stranu vložíme rozklepnuté vejce, pořádně rozmícháme a poté zamícháme do rýže.Přidáme připravenou omáčku, mungo klíčky a ořechy a vše ještě krátce orestujeme.Na závěr posypeme pažitkou a zastříkneme limetkou.

zdroj: http://www.fany.cz/

2015-06-13

tomas pavlik

0 Komentář

Komentář (0)