Ingredience pro jednu porci
- 150 g uvařené jasmínové rýže
- 60 g krevet nebo kuřecího masa
- 1 stroužek česneku nakrájeného najemno
- 1 chilli paprička
- polovina polévkové lžíce najemno nakrájeného zázvoru
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 30 g bambusových výhonků nebo mungo klíčků
- 30 g na sucho restovaných, nesolených nasekaných kešu nebo burských ořechů
- 1x vejce
- 1 polévková lžíce pažitky
- 1 měsíček limetky
Omáčka
- polovina polévkové lžíce palmového cukru
- 1 polévková lžíce tamarin juice
- 1 polévková lžíce rybí omáčky
Postup:
Do woku dáme olej a rozpálíme na střední teplotu, přidáme krevety nebo maso a orestujeme. Přidáme česnek, zázvor a chilli papričku a zase orestujeme. Přidáme rýži a opečeme na
prudkém plamenu.Pánev sejmeme z ohně a na její vnitřní stranu vložíme rozklepnuté vejce, pořádně rozmícháme a poté zamícháme do rýže.Přidáme připravenou omáčku, mungo klíčky a ořechy a vše ještě krátce orestujeme.Na závěr posypeme pažitkou a zastříkneme limetkou.
zdroj: http://www.fany.cz/
Komentář (0)