Japonsko, Země vycházejícího slunce, je jednou z nejvyspělejších zemí světa. Nepatří mezi nejnavštěvovanější destinaci českých turistů, proto ani japonské pokrmy nejsou příliš známy. Japonská kuchyně ovšem patří mezi nejzdravější kuchyně a proto stojí za to poznat její krásy i u...
Japonsko, Země vycházejícího slunce, je jednou z nejvyspělejších zemí světa. Nepatří mezi nejnavštěvovanější destinaci českých turistů, proto ani japonské pokrmy nejsou příliš známy. Japonská kuchyně ovšem patří mezi nejzdravější kuchyně a proto stojí za to poznat její krásy i u nás.
Proč patří japonská kuchyně mezi nejzdravější?
Japonská kuchyně patří mezi nejzdravější především díky minimálnímu obsahu tuků a koření. Základními surovinami japonského vaření jsou: rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Japonci konzumují potraviny převážně ve studeném stavu. Ryby a mořské plody jsou servírovány syrové a absolutně čerstvé s vařenou rýží. Koření v japonské kuchyni nenajdete, místo toho je zde zelený křen Wasabi, sojová omáčka a zázvor, kterým se jídlo ochucuje. Některé pokrmy se tepelně upravují vařením, méně často smažením. Oblíbeným smaženým japonským pokrmem je tempura, ve které se používá speciální směs, ve které se v Japonsku smaží takřka cokoliv.
Sushi - klasika japonské kuchyně
Pro japonskou kuchyni je sushi a jeho varianty stejnou klasikou jako pro nás svíčková na smetaně. V dnešní době je již mnoho restaurací, kde si tuto pochoutku můžete dát. Jestliže nechcete utrácet, připravte si s pomocí našeho sortimentu sushi doma. Nevíte-li čím začít, ideálním začátkem pro vás bude náš Sushi set, ve kterém najdete vše, co pro přípravu sushi potřebujete.
Vyzkoušejte chutě japonské kuchyně
Japonská kuchyně je více než jen sushi. Kromě něj zde najdete i různé druhy nudlí, které se připravují v Japonsku na spoustu různých způsobů. Ať už máte chuť na udon nebo rámen, spolu s rybami, mořskými plody a zeleninou snadno vykouzlíte chutná jídla. Vyzkoušejte i jiné japonské dobroty, pozvěte své přátele a předveďte jim své kuchařské umění. Nezapomeňte na hůlky, bez těch není japonská kuchyně japonskou kuchyní!