Existuje tolik lahodných pokrmů vyrobených s touto marinádou, že bychom jejich výčtem mohli popsat mnoho stran. Čínská sladko-kyselá marináda je vhodná k přípravě různých druhů grilovaných nebo pečených mas, ke smaženým nudlím, rýži, rybám atd. Používá se jako dressing do salátů. Je ideální také na předkrmy, jako jsou jarní závitky, rolády a další. Neodmyslitelně paří k Stir-fry úpravě pokrmů, což je čínská technika přípravy jídel na pánvi wok. Tento zdravý a rychlý způsob přípravy lze přeložit jako míchej a smaž, ideálně právě na velké pánvi. Možností využití a tepelného zpracování této marinády je opravdu hodně.
Zajímavost
V Číně je používána hlavně u rychlých receptů, nejlépe ve wok pánvi. V mnohých oblastech Číny se maso nejprve uvaří a marináda je přidána do pánve těsně před podáváním. Ne všechny pokrmy jsou ale vařené. Například sladkokyselý ovocný nebo zeleninový salát pocházející z východních oblastí, má v čínské kuchyni také své místo. V Číně jsou tyto omáčky tradičně vyrobené ze směsi cukru nebo medu s kyselou kapalinou, jako je rýžový ocet, dále pak sojová omáčka a koření, jako je zázvor a hřebíček. Velmi vzácně se přidává pasta z rajčat.
Skladujte a uchovávejte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce (+6°C) a spotřebujte do 1 měsíce.
Objem: 300ml
Výrobce: GUANGDONG PRB BIO-TECH CO., LTD., Shakou Industrial Zone, Xiaolan Town, Zhongshan, Guandongdong
Země původu: Čína
Složení: rýžový ocet, cukr, barvivo: 150a, extrakt ze zázvoru, extrakt z pomerančové kůry, extrakt z hřebíčku.