Příprava 25 minut, vaření 15 minut pro 4 osoby
Ingredience:
- 100g rýžových širokých nudlí
- 1 l drůbežího či zelinového vývaru
- 1 stonek citronové trávy
- 1 polévková lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 červené čili papričky zbavené semen a nakrájené nadrobno
- 150g stéblových hub
- 250g kuřecích prsních řízků nakrájených na tenké plátky
- 2 -3 lžíce limetové šťávy
- 400ml kokosového krému
- 2 polévkové lžíce rybí omáčky
- 1 polévková lžíce nasekaného koriandru
Postup přípravy:
- Nudle připravíme podle návodu na obalu, sceďte a dejte stranou
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu vývar, přihoďte stonek citronové trávy, zázvor,2 čili papričky a vařte 5 minut. pak přidejte houby a kousky kuřete a ještě 5 minut povařte.
- Přilijte limetkovou šťávu, kokosový krém a rybí omáčku a 5 minut prohřejte na mírném ohni. Pak podle chuti dolaďte další limetkou či rybí omáčkou.
- Na každý talíř navršte kopeček nudlí a ty zalijte horkou polévkou. Ozdobte koriandrem a podle chuti další čili papričkou a neste na stůl.........
Komentář (0)