Existuje mnoho důvodů proč vyzkoušet červenou kari pastu. Chutná pasta z čerstvých i sušených bylin a koření má jedinečnou chuť, díky které získá Váš pokrm orientální nádech. Pasta navíc obsahuje zdraví prospěšné ingredience, které jsou oceňovány pro své léčivé vlastnosti: šalotku, česnek, citronovou trávu, galangal, Kaffir lime (citrusovník), lístky bazalky a čerstvé chilli papričky, jež jsou velkým zdrojem vitamínu C a zrychlují metabolismus. Pasta má výraznější a pálivější chuť, než její zelená verze. Je skvělá při přípravě hovězího, kuřecího a rybího masa. Pasta je vhodná i pro vegetariány a přidává se např. na tofu. Podává se také s jasmínovou rýží, s kulatými rýžovými nudlemi nebo s chlebovými plackami, jako součást širší škály pokrmů. Za oblast, odkud kari pochází, je považována Indie, Pákistán, Srí Lanka a jihovýchodní Asie. Dnes jsou pokrmy připravené na kari velmi oblíbené v restauracích a domácnostech po celém světě.
Země původu: Thajsko
Doporučený recept pro 2 - 3 osoby:
2 šálky kokosového mléka Exotic Food smíchejte s 50 g červené kari pasty na rozpálené pánvi.
Do omáčky dejte vařit asi 200 g masa, zeleniny a nakládaných lilků.
sušené červené chilli papričky 28 %, citronová tráva, česnek, šalotka, sůl, kafírové listy, galangal, koriandr, kmin
Energetická hodnota | 509 kJ / 122 kcal |
Tuky | 5,5 g |
Z toho nasycené kyseliny | 1,8 g |
Sacharidy | 12 g |
Z toho cukry | 7,8 g |
Bílkoviny | 3,6 g |
Sůl | 12,8 g |
neuvádí se