Vyzkoušejte tuto přísadu používanou nejen v orientální kuchyni i Vy! Pasta má výraznou kari chuť a svou barvu získala díky zeleným chilli papričkám. Je skvělá při přípravě hovězího, kuřecího a rybího masa, kde se na samotném začátku smaží několik minut na oleji, aby se uvolnila její vůně. Až poté se přidá maso a další přísady. Je vhodná pro vegetariány, často se přidává např. na tofu. Podává se také s rýží, s kulatými rýžovými nudlemi nebo s chlebovými plackami, jako součást širší škály pokrmů. Jídlo připravené na kari je velmi oblíbené v restauracích po celém světě, a to z dobrého důvodu. Chutná pasta z čerstvých i sušených bylin a koření je jedinečná, na rozdíl od jakéhokoliv jídla západní kuchyně. Klíčové ingredience: čerstvé chilli, citronová tráva, galangal, česnek, šalotka, koriandr jsou oceňovány nejen pro svou chuť, ale především pro své léčivé vlastnosti. Nekonečné kombinace při vaření a svěží chuť dělá z kari populární přísadu téměř v každé zemi světa.
Země původu: Thajsko
Recept pro 2 - 3 osoby:
50 g kari pasty rozpalte na pánvi, pak přilejte 400 ml kokosového mléka a vše dobře promíchejte.
Přidejte cca 250 g masa a kousky nakládané zeleniny.
čerstvé zelené chilli papričky 33 %, citronová tráva, česnek, šalotka, sůl, galangal, kmín, koriandr
Energetická hodnota | 483 kJ / 116 kcal |
Tuky | 6,4 g |
Z toho nasycené kyseliny | 4,3 g |
Sacharidy | 10 g |
Z toho cukry | 5,4 g |
Bílkoviny | 2,7 g |
Sůl | 17,4 g |
neuvádí se